Transformatoare de măsură curent pentru aplicații de interior la medie tensiune

Transformatoare de curent GIS

GIS indoor CT

GIS 12 și GIS 24 sunt transformatoare de curent de tip bloc cu design îngust, cu funcție de suport, utilizate în aplicații de interior pentru echipamente de măsură și protecție, disponibile în versiuni multi-core până la maxim 5 înfășurări, cu posibilitate de reconectare în primar și secundar.

Sunt disponibile mai multe modele pentru 12kV: GIS12d, GIS12e, GIS12f; sau pentru 24kV: GIS24d, GIS24e, GIS24f.

 

Au fost dezvoltate versiuni special concepute ca transformatoare de bandă largă, cu gamă de frecvență extinsă, pentru aplicații în domeniul calității energiei.

Transformatorul cu gamă de frecvență extinsă este optimizat pentru măsurări de până la 9 kHz și este utilizat în rețelele de medie tensiune de 20 kV.

Pe lângă monitorizarea permanentă a parametrilor de calitate a energiei (de exemplu, valorile limită a armonicilor, THD) la punctele de conectare la rețea (EN 50160), este fezabilă și utilizarea pentru monitorizarea permanentă a echipamentelor cu operare neliniară.

Transformatoare de curent GI

GI indoor CT

GI 30 și GI 36 sunt transformatoare de curent de tip bloc, cu funcție de suport, utilizate în aplicații de interior pentru echipamente de măsură și protecție, disponibile în versiuni multi-core pana la maxim 5 înfășurări, cu posibilitate de reconectare în primar și secundar.

Transformatoare de măsură tensiune pentru aplicații de interior la medie tensiune

Transformatoare de tensiune GSES

GSES indoor VT

GSES 12D și GSES 24D sunt transformatoare de tensiune tip bloc cu design îngust, monopolare, utilizate în aplicații de interior pentru echipamente de măsură și protecție, disponibile pentru 12 kV sau 17,5 kV (GSES12D) și 24 kV (GSES24D).

 

Au fost dezvoltate versiuni special concepute ca transformatoare de bandă largă, cu gamă de frecvență extinsă, pentru aplicații în domeniul calității energiei.

Transformatorul cu gamă de frecvență extinsă este optimizat pentru măsurări de până la 9 kHz și este utilizat în rețelele de medie tensiune de 20 kV.

Pe lângă monitorizarea permanentă a parametrilor de calitate a energiei (de exemplu, valorile limită a armonicilor, THD) la punctele de conectare la rețea (EN 50160), este fezabilă și utilizarea pentru monitorizarea permanentă a echipamentelor cu operare neliniară.

Transformatoare de tensiune GSE

GSE indoor VT

GSE 10, GSE 20, GSE 30 și GSE 45 sunt transformatoare de tensiune de tip bloc, monopolare, utilizate în aplicații de interior pentru echipamente de măsură și protecție.

Transformatoare de tensiune GSZS

GSZS indoor VT

GSZS 12 (6…11 kV) și GSZS 24 (13,8…20 kV) sunt transformatoare de tensiune de tip bloc cu design îngust, bipolare, utilizate în aplicații de interior pentru echipamente de măsură și protecție.

Transformatoare de tensiune GZ

GZ indoor VT

GZ 12, GZ 24 și GZ 36 sunt transformatoare de tensiune de tip bloc, bipolare, utilizate în aplicații de interior ca transformatoare de alimentare cu tensiune pentru servicii auxiliare.

Transformatoare de măsură curent pentru aplicații de exterior la medie tensiune

Transformatoare de curent GIFS

GIFS outdoor CT

Transformatoarele de curent de exterior tip suport GIFS sunt utilizate în scopuri de măsurare și/sau protecție în rețelele de medie tensiune cu tensiuni nominale de 12, 17,5, 24 sau 36 kV și curent nominal de până la 1250 A.

Versiunile cu reconectare în primar sunt, de asemenea, disponibile până la 2 x 300 A.

Transformatoare de curent GIF

GIF outdoor CT

Transformatoarele de curent de exterior tip suport GIF sunt utilizate în scopuri de măsurare și/sau protecție în rețelele de medie tensiune cu tensiuni nominale de 10, 17.5, 20, 30, 36, 52 sau 72,5 kV și curent nominal de până la 3000 A.

Versiunile cu reconectare în primar sunt, de asemenea, disponibile până la 2 x 600 A.

Transformatoare de măsură tensiune pentru aplicații de exterior la medie tensiune

Transformatoare de tensiune GEF

GEF Outdoor VT

GEF 12 | 17,5 | 24 | 36 | 40,5 sunt transformatoare de tensiune de exterior, monopolare, utilizate pentru echipamente de măsură și protecție.

Terminalele secundare sunt amplasate într-o cutie de borne robustă care poate fi sigilată în cazul contorizării de decontare.

Transformatoare de tensiune VZF

VZF Outdoor VT

VZF 12 | 17,5 | 24 | 36 sunt transformatoare de tensiune de exterior, bipolare, utilizate pentru echipamente de măsură și protecție.

Terminalele secundare sunt amplasate într-o cutie de borne robustă care poate fi sigilată în cazul contorizării de decontare.

Transformatoare de măsură curent sau/și tensiune în carcasă metalică pentru medie tensiune

Transformatoare de curent în carcasă metalică GBW

GBW Metal-clad CT

GBW 12 | 24 | 36 sunt transformatoare de curent turnate cu rășină epoxidică și acoperite cu o carcasă metalică împământată, potrivite pentru aplicații de interior.

Capătul de medie tensiune al înfășurării primare este prevăzut cu un con interior pentru o conexiune a cablului cu terminal ambroșabil.

Transformatoare de tensiune în carcasă metalică GBEI și GBEA

GBE Metal-clad VT

GBEA și GBEI sunt transformatoare de tensiune în carcasă metalică, izolate unipolar, turnate cu rășină epoxidică pentru aplicații de interior. Corpul din rășină este acoperit cu o carcasă metalică împământată.

Capătul de medie tensiune al înfășurării primare poate fi prevăzut fie cu un con exterior (GBEA), fie cu un con interior (GBEI) pentru o conexiune a cablului cu terminal ambroșabil.

Aceste transformatoare de măsură sunt potrivite pentru instalarea în interiorul sau în exteriorul echipamentelor de distribuție având cea mai mare tensiune pentru echipamente de până la 40,5 kV și, în consecință, sunt disponibile mai multe versiuni: GBEIC 12/0, 24/0; GBEIN 12/0, 24/0; GBEAC 12/0, 24/0; GBEAN 12/0, 24/0; GBEI 36; GBEA 36.

Transformatoare combinate (de curent și de tensiune) în carcasă metalică KGBEI și KGBEA

KGBE Metal-clad CT+VT

KGBEI / KGBEA 12 | 24 | 36 sunt transformatoare combinate de interior cu secțiuni de transformator de tensiune monopolar și curent, complet încapsulate în rășină epoxidică și complet închise într-o carcasă metalică împământată.

Conexiunea de medie tensiune este proiectată ca un con interior (KGBEI) sau un con exterior (KGBEA) pentru o conexiune a cablului cu terminal ambroșabil.

Transformatoare de curent de tip trecere pentru aplicații de interior la medie tensiune

Transformatoare de curent GDS

GDS indoor bushing CT

GDS 12 | 17,5 | 24 | 36 sunt transformatoare de curent de tip trecere, complet încapsulate în rășină epoxidică, proiectate pentru aplicații de interior de până la 36 kV și având curenți primari nominali între 150 A și 3000 A.

Transformatoare de curent GTDS(O)

GTDS indoor bushing CT

GTDS(O) 10 | 20 | 30 sunt transformatoare de curent de tip trecere, cu bară (GTDS) sau cu trecere rotundă (GTDSO), complet încapsulate în rășină epoxidică, concepute pentru aplicații de interior de până la 36 kV și având curenți primari nominali între 800 A și 10000 A.

Transformatoare de curent GSS(O)

GSS(O) indoor core CT

GSS(O) 10 și GSS(O) 20 sunt transformatoare de curent de tip suport, cu bară (GSS) sau cu trecere rotundă (GSSO), complet încapsulate în rășină epoxidică, concepute pentru aplicații de interior de până la 24 kV și având curenți primari nominali între 50 A până la 5000 A.

Transformatoare de curent toroidale inclusiv în construcție cu miez divizat (split-core)

Transformatoare de curent IGE

IGE indoor core CT.pdf

IGE 0,5 B | 0,5 C | 0,5 CO sunt transformatoare de curent toroidale, complet încapsulate în rășină epoxidică, utilizate pentru echipamente de măsură și protecție în aplicații de interior, disponibile cu diferite diametre interioare și având următoarele intervale de curent nominal conform modelelor: IGE 0,5 b: 30 … 1500 A; IGE 0,5 c: 100 … 3000 A; IGE 0,5 co: 100 … 5000 A.

Transformatoare de curent KSOH

KSOH indoor core CT

Transformatoarele de curent toroidale monofazate KSOH sunt proiectate pentru alunecarea sau ambroșarea pe cablul izolat din echipamentul de distribuție și sunt destinate dispozitivelor de protecție digitală pentru scopuri convenționale de protecție și măsurare.

Sunt disponibile mai multe modele: KSOH 1555C / KSOH 1555H / KSOH 1555O / KSOH 2212 / KSOH 1911.

KSOH1555: curent primar 50 … 1250 A, curent secundar 1A (sau 5A); la cerere două valori de curent (de ex. 300 – 150 A) prin reconectare în secundar.

KSOH2212: curent primar 50 … 2500A, curent secundar 1A (sau 5A); la cerere două valori de curent (de ex. 300 – 150A) prin reconectare în secundar.

Transformatoare de curent UGSS(F) și RKU(F)

UGSS and RKU core CT

UGSS și RKU sunt transformatoare de curent toroidale cu miez divizat (split-core) utilizate în aplicații de interior, pentru a detecta în mod fiabil câmpul magnetic al curenților reziduali mici de defect la pământ. Cele două segmente ale transformatoarelor de curent cu miez divizat sunt turnate în rășină, în timp ce interfețele miezului sunt suprapuse, creând o conexiune magnetică perfectă.

UGSSF și RKUF sunt versiuni ale transformatoarelor de curent cu miez divizat, concepute pentru a fi utilizate în aplicații de exterior.

Transformatoarele de curent cu miez divizat sunt o soluție potrivită pentru montarea ulterioară (retrofitul) în jurul cablurilor deja instalate cu terminale montate.

Unitate de amortizare împotriva oscilațiilor de ferorezonanță

Oscilațiile de ferorezonanță apar, dacă transformatoarele de tensiune monopolare sunt forțate la saturație periodică prin operații de comutare și ca urmare are loc o supraîncălzire a înfășurării lor primare și aceasta duce la un fenomen de flashover intern care distruge complet transformatoarele de tensiune respective.

Unitățile de amortizare împotriva oscilațiilor de ferorezonanță DE 4, DE 6 și DE 9, constând dintr-un grup de rezistențe și o bobină de amortizare, pot fi selectate pe baza curentului limită termic, după cum urmează:

► pentru 4 A utilizați DE 4 cu bobina de amortizare ZKSWD 100 și grup de rezistență cu rezistența internă de 90 ohm;

► pentru 6 A utilizați DE 6 cu bobina de amortizare ZKSWD 300 și grup de rezistență cu rezistența internă de 90 ohm;

► pentru 9 A utilizați DE 9 cu bobina de amortizare ZKSWD 800 și grup de rezistență cu rezistența internă de 90 ohm.

Datorită poziției de fază ușor diferite a grupului de rezistențe și a bobinei de amortizare, se garantează că nu sunt depășiți curenții de limitare 4 A, 6 A și 9 A. Desigur, bobinele de amortizare menționate sunt disponibile și individual.