Sistem de bare colectoare cu izolație solidă

Sistemul de bare colectoare cu izolație solidă (SIS) fabricat de către RITZ Instrument Transformers GmbH, oferă conexiuni sigure la atingere și fiabile între echipamentele de medie tensiune, fiind în același timp o alternativă rentabilă la sistemele de cablu conectate în paralel, la distribuția în bară capsulată în carcasă metalică sau la sistemele de distribuție prin cablu.

Datorită designului său compact, necesităților reduse de spațiu și razei de curbură reduse, SIS este o soluție potrivită în special pentru transmiterea de curent mare sau/și în cazul spațiului limitat.

Sistemul de bare colectoare cu izolație solidă (SIS) este proiectat pentru aplicații de interior, de exterior sau combinate de până la 40,5 kV și maxim 8000 A, pentru temperaturi ambientale cuprinse între -60°C și +55°C.

Barele colectoare sunt compuse din material conductor, aluminiu sau cupru, izolație compozită din hârtie impregnată cu rășină epoxidică cu straturi de gradare capacitivă și strat de împământare încorporate, acoperite de o suprafață externă din manșon contractabil pentru interior sau tubulatură din oțel inoxidabil pentru exterior.

Lungimea barelor colectoare individuale este limitată de procesul de fabricație, de condițiile de transport și de instalare, astfel, pentru instalații complexe, barele colectoare trebuie conectate.

Conexiunea se realizează cu conectori flexibili între barele colectoare pentru a permite dilatarea termică și pentru a compensa toleranțele în timpul instalării. Aceste îmbinări sunt complet izolate prin manșoane de conectare, care acoperă capetele barelor colectoare.

Pentru instalarea SIS, se folosește un sistem de montare flexibil pentru fixarea barelor colectoare, astfel încât ajustările pot fi făcute cu ușurință la fața locului. Elementele de fixare sunt reglabile unele față de altele și reglabile în toate direcțiile, permițând astfel compensarea toleranțelor construcției.

O instalație de legare la pământ separată, dimensionată în conformitate cu curentul de scurtcircuit necesar, trebuie prevăzută în paralel cu sistemul de bare colectoare. Fiecare bară, manșon de conectare și material de fixare metalic trebuie să fie conectat la acea instalație de legare la pământ.

RITZ Instrument Transformers GmbH oferă suport pentru proiectarea SIS în funcție de cerințele clienților și îndrumă clienții începând de la etapa de planificare conceptuală până la punerea în funcțiune a conexiunilor SIS.