Analizoare de energie și manageri de date web

Analizoare de calitate a energiei și manageri de date web KILO

Kilo D6 & 96

Kilo D6 și Kilo 96 sunt analizoare de energie și manageri de date cu microprocesoare, având flexibilitate și precizie remarcabile, concepute pentru a răspunde celor mai solicitante aplicații de monitorizare a parametrilor electrici și management al energiei electrice. Prin eșantionarea continuă a formelor de undă ale tensiunilor și curenților cu o rezoluție foarte mare, se asigură acuratețea maximă chiar și în prezența sarcinilor care variază rapid în timp (de ex. sudarea în puncte). Dispozitivele Kilo detectează și înregistrează diverse evenimente cu o rezoluție de un ciclu, utile pentru monitorizarea calității energiei (funcții legate și de standardele EN 50160 și EN 61000-4-30 pentru clasa S).

Analizoare de calitate a energiei soluție portabilă de monitorizare GIGA PQ BOX NET WEB CHARTS

GIGA PQ BOX NET WEB

Giga PQ Box net Web (intrări de curent pentru TC-uri și cleme de curent ../1A sau ../5A) și Giga F PQ Box net Web (intrări de curent pentru TC-uri flexibile Electrex ieșiri în mV) sunt analizoare de calitate a energiei și manageri de date web transportabile pentru monitorizarea temporară a energiei electrice (cantitate și calitate) cu posibilitatea, prin adăugarea altor dispozitive Electrex externe (prin porturile master RS485 și ExpBus), să monitorizeze în mod sincron (același ceas de referință) și alți parametri energetici (cum ar fi gaz, apă, abur etc.), parametrii de mediu (temperatură, umiditate, luminozitate, CO2 etc.) și parametrii de proces.

Opțional, este disponibil un kit UPS ROUTER GIGA BOX, constând dintr-o carcasă etanșă rezistentă la șocuri cu încuietori de siguranță, un UPS monofazat 500VA cu două prize de ieșire 230Vac pentru protecția la întreruperi, o baterie 12 Vdc 4.5Ah și un router WI-FI wireless cu 3G UMTS și port Ethernet. Acest kit asigură o autonomie de peste 5 ore şi are un timp obișnuit de încărcare de 4 ore.

Analizoare de energie și manageri de date web Wi-Fi EXA NET

Exa Net D6 & 96

Exa RJ45 H (D6 pe șină DIN sau 96×96 în decupaj) este un analizor de energie și manager de date cu microprocesor extrem de versatil și precis, conceput să răspundă celor mai sofisticate aplicații de monitorizare a parametrilor electrici și management al puterii în domeniul industrial, terțiar, public și rezidențial. Clasa de înaltă precizie 0.5S pentru energia activă și măsurarea armonicilor până la ordinul 51 se obțin prin eșantionarea continuă a formelor de undă ale tensiunilor și curenților cu o rezoluție foarte mare, asigurând astfel acuratețe maximă chiar și în prezența unor variații rapide ale sarcinii de-a lungul timpului (de exemplu, sudarea în puncte). Exa Net H Web, pe lângă faptul că are toate caracteristicile Exa RJ45 H, este și un server web pentru configurarea proprie și a instrumentelor din subrețea prin intermediul browser-ului web.

Analizoare de energie și manageri de date web Wi-Fi FEMTO ECT

FEMTO ECT

Femto ECT RJ45 D6 H este un analizor de energie și manager de date cu microprocesor extrem de versatil și precis, conceput pentru a răspunde celor mai sofisticate aplicații de monitorizare a parametrilor electrici și management al energiei electrice din sectoarele terțiar, industrial, public și rezidențial. Clasa de înaltă precizie 0.5S pentru energia activă și măsurătorile armonicilor de până la ordinul 51 se obțin prin eșantionarea continuă a formelor de undă ale tensiunilor și curenților cu o rezoluție foarte mare, asigurând astfel acuratețe maximă chiar și în prezența sarcinilor rapid variabile de-a lungul timpului (de ex. sudarea în puncte). Femto ECT D6 funcționează numai cu transformatoarele de curent Electrex ECT. Pe lângă faptul că are toate caracteristicile versiunii RJ45 H, Femto net D6 H Web este și un server web pentru configurarea proprie și a instrumentelor din subrețea prin intermediul browser-ului web.

Analizoare de energie și manageri de date web LYRA cu montaj pe perete sau pe panou

LYRA

Dispozitivele Lyra, în carcasa lor elegantă și funcțională, sunt soluția ideală pentru aplicațiile de măsurare, monitorizare și management al parametrilor de energie și mediu în sectorul comercial și rezidențial. Seria Lyra poate fi folosită și pentru control de la distanță, managementul alarmelor, automatizarea clădirilor și aplicații similare. Lyra ECT Net H este disponibil și în versiunea autoalimentată la 12Vdc cu o baterie de rezervă pentru a menține activi microprocesorul și orice senzori de temperatură, umiditate și lumină conectați la acesta în caz de întreruperi de curent. Este compatibil exclusiv cu transformatoarele de curent Electrex ECT.

Multimetre şi contoare de energie

Analizoare de energie cu port RS485 (disponibile și versiuni MID) EXA

Exa D6 & MID

Seria Exa este constituită din contoare/analizoare de energie cu microprocesor, potrivite pentru medii dure. O simplă programare de la tastatură permite setarea tuturor parametrilor de operare precum portul RS485, tipul rețelei, JT / MT, TC si eventual raport TT (setare liberă), timpul de integrare (1-60 minute) și în funcție de versiune: ieșiri analogice, ieșiri digitale, releu și ieșiri de alarmă (praguri, întârziere și histerezis), intrări analogice și digitale. Sistemul de programare este protejat prin parolă împotriva modificărilor nedorite. Exa MID este potrivit în schimb pentru integrare în sisteme trifazate de joasă tensiune cu 3 și 4 fire.

Contoare de energie (disponibile și versiuni MID) FEMTO şi traductoare inteligente ATTO

Femto D4 & Atto D4

Femto D4 sunt contoare/analizoare de energie, iar  Atto D4 sunt traductoare/analizoare de energie, extrem de versatile și precise, concepute pentru a satisface cele mai sofisticate aplicații de monitorizare a parametrilor electrici și de gestionare a energiei în sectoarele civil, comercial și industrial.

Dotate cu port RS485, LED pentru energie activă, indicare a secvenței fazelor, 4 x contoare de timp de funcționare și firmware actualizabil de la distanță, sunt de asemenea disponibile și în versiuni cu intrări digitale și/sau ieșiri digitale sau analogice. Sistemul lor de programare este protejat prin parolă.

Multimetre – contoare de energie ZEPTO

ZEPTO

Zepto este un multimetru cu microprocesor, un contor și un analizor de putere și energie, cu o flexibilitate și o acuratețe remarcabile, conceput pentru a răspunde celor mai solicitante aplicații de analiză a parametrilor electrici și monitorizare a alimentării cu energie în mediul industrial și rezidențial. O simplă programare de la tastatură permite setarea tuturor parametrilor operaționali precum tipul rețelei, rapoartele LT/HT, TC și TT (setare liberă), timpul de integrare (1-60 min), ieșirea digitală și alarmele (praguri, întârzieri, histerezis), intrare digitală, comunicare serială RS485. Configurarea instrumentului este protejată prin parolă împotriva modificărilor nedorite.

Monitorizarea curentului rezidual ATTO RCM ECT

Atto RCM ECT

Atto RCM D4 ECT este un dispozitiv de curent rezidual conceput pentru a monitoriza scurgerile de curent (curenți diferențiali) în cadrul sistemelor electrice de joasă tensiune pentru a îmbunătăți întreținerea preventivă. Instrumentul este echipat cu trei canale de măsurare și două alarme integrate care alertează în cazul depășirii valorilor de prag și poate fi utilizat în scopuri de comunicare și/sau avertizare. Atto RCM D4 ECT este un dispozitiv de monitorizare, care nu poate fi utilizat în scopuri de protecția sau salvarea vieții în instalațiile electrice, prin urmare, nu contribuie la îndeplinirea funcției de protecție în cazul producerii unui defect.

Analizoare de energie și traductoare pentru curent continuu

Analizor de energie pentru curent continuu și manager de date web FEMTO 4HALL

FEMTO 4HALL DC

Femto 4Hall RJ45 D6 este un analizor de energie și manager de date pentru măsurarea parametrilor electrici în curent continuu și înregistrarea acestora. Poate fi transformat, prin activarea opțiunii Upgrade (PUK), într-o versiune Net (devenind Web Data Manager) servind ca gateway și data-logger și pentru alte dispozitive Electrex conectate în spatele lui prin RS485. Versiunea Net este, de asemenea, un FTP și Web Server, inclusiv opțiunea Upgrade Web, afișând pe o pagină web măsurătorile disponibile pe afișajul instrumentelor.

Femto 4Hall D6 folosește exclusiv transformatoarele de curent split Electrex CTS DC HALL (4 intrări de curent pentru până la 4 transformatoare cu efect Hall). Femto 4Hall D6 include tehnologia NFC care deschide posibilitatea creării de APP-uri specifice pentru dispozitivele mobile privind managementul energiei. Potrivit pentru aplicații în generarea de energie regenerabilă, stocare, telecomunicații, centre de date și alte sisteme în curent continuu.

Traductoare de energie pentru curent continuu ATTO DC şi ATTO DC 3I

Atto D4 DC & Atto DC 3I

Atto D4 DC este un traductor de energie în curent continuu conceput pentru a răspunde celor mai solicitante aplicații de analiză a parametrilor electrici și monitorizare a alimentării cu energie în sistemele fotovoltaice, telecomunicații, sisteme de stocare cu baterii și multe altele. Atto D4 DC HALL are aceleași caracteristici ca Atto D4 DC, dar a fost proiectat pentru transformatoarele de curent CTS DC Hall.

Atto DC 3I este un traductor/analizor de energie DC conceput să măsoare simultan trei șiruri ale unui sistem fotovoltaic. Atto DC 3I măsoară direct tensiunile DC de până la 300 V. Pentru tensiuni mai mari, până la 900 V, este nevoie de un divizor de tensiune cu raport 3/1 (de ex. 900 V intrare >> 300 V ieșire).

Instrumentele pot fi integrate cu alte produse Electrex pentru a putea configura un sistem de monitorizare a energiei sau a altor parametri (temperatura, umiditate, luminozitate etc.), alarme chiar și cu acces de la distanță (prin GSM/internet). În acest fel este posibilă monitorizarea constantă a stării sistemului, verificarea promptă și automată a eventualelor defecte (de exemplu, un șir al sistemului fotovoltaic care nu mai produce energie), orice furt sau manipulare (de exemplu a panourilor fotovoltaice) sau accesul în zone restricționate.

Module RS485 de intrare - ieșire D2 sau D4

Module RS485 intrare-iesire D2 & D4

Modulele RS485 sunt dispozitive care trebuie incluse într-o rețea de monitorizare Electrex RS485 pentru adăugarea de intrări/ieșiri digitale și/sau analogice și/sau senzori pentru parametrii de mediu. Sunt disponibile în două dimensiuni diferite: 2 module șină DIN (modul RS485 D2) și 4 module șină DIN (modul RS485 D4). Modulul RS485 D2 trebuie utilizat cu o sursă de alimentare externă de 24Vdc (de exemplu sursa de alimentare în comutație D1 24VDC 400mA cod PFTP100-Q2), în timp ce modulul RS485 D4 trebuie alimentat la 230Vac (alte versiuni de alimentare la cerere).

Viteza de comunicație a portului RS485 este configurabilă, până la 38400 bps, cu un max. 125 de registre solicitate (echivalent cu 62 de parametri) fără timp de așteptare între două solicitări, asigurând astfel o viteză mare. Protocolul utilizat este „full compliant” Modbus-RTU, potrivit pentru comunicarea cu un PLC sau SCADA.

Gateway și dispozitiv de automatizare a energiei YOCTO NET D6 WEB

YOCTO NET D6 WEB

Yocto net D6 Web este un gateway de rețea și un dispozitiv de automatizare a energiei pentru supravegherea și managementul energetic al oricărui tip de sistem din domeniul industrial, comercial, civil, energii regenerabile, etc. Utilizarea Yocto net D6 Web și a celorlalte aparate de măsurare ale gamei de produse Electrex face posibilă gestionarea, cu un singur sistem, orice tip de date energetice și parametri de mediu: electricitate, gaz, apă, aer comprimat, temperatură, umiditate, luminozitate, CO2 etc.

Yocto net D6 Web permite conectarea simultană din diferite locații prin Ethernet la dispozitivele Electrex conectate pe portul RS485 sau ExpBus. De asemenea, servește ca server Modbus TCP/IP, WEB și FTP. Versiunile Yocto net Wi-Fi D6 Web și Yocto net Wi-Fi EDA D6 Web permit conectarea la o rețea Wi-Fi existentă și controlul instrumentelor din aceeași rețea de pe orice dispozitiv dotat cu un browser (PC, smartphone, tabletă etc.).

Panou de automatizare a energiei LIBRA soluție integrată de citire de la distanţă

LIBRA

Panourile din familia de produse Libra reprezintă o soluție „Plug & Play” cu tehnologie avansată încorporată pentru monitorizarea și gestionarea sarcinilor electrice, producerea de energie din surse regenerabile, alte utilități (cum ar fi electricitate, apă, aer comprimat, gaze naturale, abur) și parametrii de mediu. Rețeaua Libra comunică prin Ethernet și/sau Wi-Fi într-o rețea Wi-Fi existentă și poate fi punctul de plecare pentru sisteme de monitorizare mai structurate, cu posibilitatea de a configura o rețea/subrețea cu alte dispozitive Electrex.

Libra Net Wide sunt Libra Net, dar într-un panou mai lat care poate conține dispozitive Electrex RS485 suplimentare pentru monitorizarea mai multor sarcini electrice, parametri de mediu și de proces. Libra Expansion sunt în schimb panouri care conțin dispozitive Electrex cu port RS485 care pot fi conectate într-o subrețea ca extinderi ale rețelei Libra.

Senzori multifuncționali

Senzori de mediu și Deca

Environmental Sensors & Deca

Pe lângă vectorii energetici, soluțiile de monitorizare și control Electrex pot include și parametri de mediu. O modalitate de integrare a acestor parametri este prin adăugarea la același sistem de monitorizare a unuia sau mai multor senzori din cei furnizați de Electrex. Senzorii pot fi conectați într-o rețea RS485 (Deca Sensor RS485 sau RS485 Node Box SI cu Sensor Bus); sau prin protocolul wireless E-Wi 2.4 Ghz sau E-Wi la 868MHz; sau conectați la Ethernet / Wi-Fi prin dispozitive Electrex cu modul SI incorporat (seria Net si panoul Libra cu modul SI încorporat).

În funcție de tipul de conexiune/senzor utilizat, este posibil să se măsoare unul sau mai mulți parametri precum: temperatura mediului ambiant, temperatura la contact (de exemplu, panouri fotovoltaice, temperatura apei în și înafara cazanului), umiditate relativă, luminozitate, presiune, presiune diferențială, precum și numărarea impulsurilor de la contoare de energie, gaz, apă etc.

Varietatea de senzori permite configurarea aplicațiilor pentru monitorizarea parametrilor de mediu interior/exterior în sectoarele rezidențial, comercial și industrial. În aplicațiile de automatizare energetică, senzorii pot fi utilizați pentru controlul de la distanță, managementul alarmelor și notificărilor și automatizarea clădirilor.

Deca Coordinator RS485 E-WI 868

Deca Coordinator

Deca Coordinator RS485 E-Wi 868 12Vdc este un dispozitiv care poate fi conectat într-o subrețea RS485 la un datalogger Gateway din seria Net (Net Libra, Kilo net, Exa net, Femto ECT net, Lyra net etc.). Este coordonatorul rețelei wireless pe frecvența de 868MHz (Wireless) gestionând „dispozitive finale” precum senzorii multifuncționali Deca Sensor E-Wi 868 TH, care transmit măsurătorile de temperatură și umiditate relativă prin radio la 868MHz folosind protocolul E-Wi.

Senzorul Deca E-Wi 868, în carcasa lui elegantă și funcțională, este soluția ideală pentru aplicațiile de măsurare și monitorizare a mediului și a proceselor în interior și exterior în sectoarele rezidențial, comercial și industrial. Acesta poate fi utilizat într-o rețea de monitorizare a energiei Electrex și, în combinație cu dispozitivele Electrex din seria Net, în multe alte aplicații de automatizare a energiei, inclusiv: controlul de la distanță, managementul alarmelor și automatizarea clădirilor.

Transformatoare de curent specifice Electrex

Transformatoare de curent tip ECT specifice Electrex

CTs ECT

Transformatoarele de curent de tip închis ECT TA sau cu miez divizat ECT CTS, compatibile cu Femto D4 ECT, Atto D4 ECT, Femto ECT net, seria Libra ECT și Lyra ECT au o precizie ridicată, chiar și la curenți/puteri mici, astfel putând fi utilizate și pentru gestionarea calității energiei.

Transformatoare de curent de tip FLEXIBIL specifice Electrex

CTs FLEXIBLE SPLIT

Transformatoarele de curent flexibile bazate pe principiul Rogowsky pentru măsurarea curenților de la 250A până la 4000A, pot fi utilizate exclusiv cu seriile Electrex Femto D4 F RS485, Exa 96 F RS485, Exa F Net, Kilo F și Giga F QF Box. La cerere pot fi calibrate împreună cu dispozitivul de măsurare aferent pentru a obține o precizie suplimentară.

Aceste transformatoare de curent flexibile reprezintă soluția ideală pentru o instalare ușoară și care economisește timp, a instrumentelor Electrex, deoarece pot fi montate rapid pe conductorii de sarcină AC și se evită oprirea circuitelor. Ele pot fi folosite și atunci când conductoarele sunt mari ca dimensiuni sau spațiul disponibil este limitat.

Transformatoare de curent cu miez divizat SERIA MINI

CTs SPLIT MINI & DC HALL SPLIT MINI

Transformatoarele de curent cu miez divizat din seria MINI, sunt potrivite pentru măsurarea sarcinilor de curent alternativ, sau de curent continuu (seria DC Hall).

Echipate cu un sistem de montaj cu fixare fără șurub, sunt soluţia ideală pentru o instalare ușoară și care economisește timp, a instrumentelor Electrex, în situațiile în care nu este posibilă deconectarea sursei de alimentare.

Precizia lor ridicată, chiar și la curenți/puteri mici, face posibilă utilizarea și pentru gestionarea calității energiei.

Transformatoare de curent cu miez divizat cu 5A în secundar

CTs Split Core

Transformatoarele de curent cu miez divizat dispun de un sistem inovator de fixare rapidă. Transformatorul de curent se deschide pur și simplu prin apăsarea butonului de eliberare, în timp ce o presiune ușoară asigură o reînchidere robustă și sigură a sa, realizând o potrivire perfectă a circuitului magnetic.

Transformatoarele de curent cu miez divizat sunt potrivite pentru aplicarea pe barele de distribuție (prin intermediul șuruburilor de fixare izolate) precum și direct pe orice cablu de alimentare. Utilizarea CT-urilor cu miez divizat este ușoară, economică și competitivă.

Software ELECTREX pentru managementul energiei și platformă Cloud

ENERGY BRAIN

ENERGY BRAIN

Energy Brain este un software pentru managementul energiei ca producător, consumator sau ambele, ca prosumator. Software-ul poate fi utilizat pentru diferite tipuri de energie, inclusiv gaz, apă, abur, aer comprimat și pentru parametrii de mediu și de proces, cum ar fi luminozitatea și temperatura. Permite gestionarea datelor istorice (tendințe, rapoarte și grafice), citiri în timp real, calitatea energiei, calendare, campanii de măsurare, jurnal de evenimente, alarme, analiza centrului de cost, import/export de date, Linie de referință, EnPI – Indicator de performanță energetică, KPI – Indicatori cheie de performanță etc.

Folosind opțiuni suplimentare este posibil: să genereze și să trimită automat e-mailuri de notificare, inclusiv rapoarte diverse, personalizate; afișeze și fie gestionate prin intermediul unui browser web de pe orice dispozitiv (PC, tabletă, telefon inteligent) datele în timp real și cele istorice preluate de pe dispozitivele Electrex. Aceste opțiuni suplimentare ale software-ului Energy Brain sunt concepute special pentru cei care doresc să automatizeze trimiterea de raportări energetice, precum managerii sau auditorii energetici.

Energy Brain și dispozitivele Electrex sunt soluția ideală pentru audituri energetice, monitorizare continuă (de exemplu, ISO 50001) și pentru proiecte de eficiență energetică (de exemplu, Directiva UE 2012-27 și certificate albe sau certificate de eficiență energetică).

 

► ENERGY BRAIN CLOUD

Energy Brain Cloud este software-ul pentru afișarea și gestionarea prin intermediul unui browser web (pe o varietate de dispozitive, cum ar fi PC-uri, tablete și telefoane mobile) măsurători instantanee și grafice istorice achiziționate de dispozitivele Electrex.

Tehnologia Cloud face posibilă gestionarea datelor colectate printr-un browser standard de internet fără a instala un software pe computerul sau pe dispozitivul mobil al utilizatorului.