Implementarea sistemelor optimizate de monitorizare și control al iluminatului reprezintă investiții cruciale pentru companiile private sau publice, care le permit acestora să-și reducă semnificativ costurile operaționale, deoarece energia utilizată pentru iluminat constituie adesea între 20% și 40% din factura totală de energie electrică. Monitorizarea și funcționarea automată a iluminatului oferă oportunitatea de economisire a energiei și de optimizare a costurilor, datorită datelor valoroase furnizate în timp real cu privire la tiparele de utilizare a iluminatului, inclusiv consumul de energie.

 

Analizoarele de calitate a energiei și managerii de date web de la Electrex sunt dispozitive de tip IoT (Internet of Things), care, pe lângă monitorizarea consumului de energie și asigurarea controlului de la distanță prin interfața web încorporată și porturile lor de comunicație, oferă și funcționalitate „energy PLC” (limbaj Ladder) care permite dezvoltarea de aplicații complexe de automatizare a energiei, inclusiv monitorizarea și funcționarea automată a iluminatului.

 

Prin combinarea funcționalităților analizoarelor de calitate a energiei și managerilor de date web de la Electrex cu alte echipamente Electrex, cum ar fi senzori de mediu (de exemplu, senzori de luminozitate) și module de intrare-ieșire (de exemplu, ieșiri analogice pentru controlul nivelurilor de iluminare), poate fi dezvoltată o soluție completă pentru monitorizarea și controlul de la distanță a iluminatului. Mai mult, interacțiunea dintre sistemul de iluminat și sistemele de securitate poate fi automatizată, astfel încât luminile pot fi activate pentru a susține sistemele de alarmă (de exemplu, aprinderea luminilor de la intrare și/sau din curte).

Dispozitivele de tip IoT de la Electrex au posibilitatea de a înregistra timpul efectiv de funcționare al sistemelor de iluminat și oferă, de asemenea, posibilitatea de a detecta când un singur corp de iluminat este defect, oferind astfel un suport semnificativ pentru activitatea de întreținere.

 

Soluțiile Electrex sunt concepute pentru o gamă variată de aplicații de management al energiei, de la monitorizarea calității energiei și eficientizarea consumului de energie în sectoarele industriale, comerciale sau publice, la  automatizarea și controlul energiei pentru proiecte de energie regenerabilă și sisteme de stocare a energiei.

 

Descoperiți AICI soluțiile Electrex care vă pot ajuta să creșteți eficiența energetică a companiei dumneavoastră și să economisiți costurile cu energia printr-un management eficient al energiei.