Releu de protecție la dezechilibru a bateriilor de condensatoare KSR1

Releu protectie condensatoare KSR1

KSR1 este un releu modern de protecție la dezechilibru monofazat care acoperă o gamă largă de scenarii tipice de monitorizare în aplicații MT și ÎT. Condensatoarele din instalații de compensare MT sau ÎT folosesc ulei ca dielectric, care ar putea lua foc în cazul unei avarii. Prin urmare, este esențială o supraveghere permanentă a stării condensatoarelor. KSR1 oferă multe modalități de a proteja condensatorii împotriva defecțiunilor interne și poate avertiza și opri dacă este necesar (alarma/declanșare). KSR1 poate fi conectat la orice sursă de alimentare de la 40 la 250 V AC, precum și de la 40 la 300 V DC. Prin urmare, este capabil să funcționeze cu o conexiune normală la rețea sau cu alimentarea bateriei. Dezechilibrul poate fi monitorizat fie folosind o intrare separată de măsurare a curentului, fie a tensiunii. Curenții admisibili variază de la 15 mA la 5 A, și tensiunile admisibile de la 0,1 la 20 V AC.

Releu de protecție a bateriilor de condensatoare KSR

Releu protectie condensatoare KSR

Releele de protecție a bateriilor de condensatoare KSR monitorizează și protejează proprietăți valoroase pentru un preț foarte competitiv, în aplicații MT (10 kV / 20 kV / 30 kV) sau HV (60 kV / 110 kV). KSR va măsura, va avertiza și, dacă este necesar, va opri condensatorii înainte de a apărea daune majore. Cu 7 canale de măsurare, 3 pentru tensiune și 4 pentru curent, KSR oferă o gamă foarte versatilă de posibile conexiuni pentru monitorizarea condensatorilor, făcându-l potrivit pentru aproape orice aplicație.

Raportul TC este programabil într-un interval de 1 – 10000. Intrările de curent 1 la 3 au același raport TC, în timp ce canalul 4 poate fi programat cu un raport TC diferit. În total, sunt disponibile 32 de setări de protecție. Un total de 6 relee sunt disponibile pentru semnale de alarmă, dintre care 2 relee c/o și 4 relee n/o. Aceste relee pot fi condiționate „sau”, astfel încât să depindă de mai multe condiții de alarmă. Pe lângă releele de alarmă, pe ecranul LCD pot fi afișate și mesaje de alarmă. Mai mult, releul KSR poate fi echipat cu un înregistrator de erori, astfel încât fiecare defecțiune sau alarmă este înregistrată cu sursa, data/ora, limita și valoarea maximă. Opțiunea „-DM” vine și cu interfață de comunicare Modbus și o intrare digitală.

Releu de protecție a bateriilor de condensatoare KSR-Z

Releu protectie condensatoare KSR-Z

Releul KSR-Z este o variantă de produs a KSR, dar este echipat cu mai multe caracteristici. A fost proiectat pentru aplicații MT sau ÎT, pentru a proteja condensatorii de suprasarcină, supratensiune și dezechilibru, utilizând tehnologia avansată și flexibilă a microprocesorului.

KSR-Z oferă setări de protecție preprogramate din fabrică, care se bazează pe curbele de declanșare conform standardelor ANSI (American National Standards Institute). O alarmă va depinde de încălcarea unei valori de declanșare și de timpul încălcării conform curbei de declanșare. Nimic nu trebuie să fie reglat de către operator, deoarece totul este preprogramat. Acest lucru face ca punerea în funcțiune să fie ușoară și rapidă și, de asemenea, nu este nevoie de software suplimentar.

La fel ca releul KSR standard, sunt disponibile 3 canale de măsurare a tensiunii și 4 a curentului, dar KSR-Z vine în mod implicit cu un înregistrator de erori, interfață Modbus și o intrare digitală.