Surse de alimentare de curent continuu cu ultracondensatoare

Surse cu ultracondensatoare C-TEC cu intrare DC și AC C-TEC cu intrare AC

Surse cu ultracondensatoare C-TEC & AC C-TEC

Dispozitivele din seriile C-TEC și AC C-TEC includ ultracondensatoare în interiorul carcasei lor ca modalitate de stocare a energiei.

În cazul seriei C-TEC, dacă alimentarea de curent continuu este întreruptă, energia ultracondensatorului este eliberată în mod controlat. Energia este furnizată de către ultracondensator până când acesta este descărcat.

În cazul seriei AC C-TEC, în timpul funcționării normale, ultracondensatorul său este încărcat de la sursa de curent alternativ. Când are loc o întrerupere a alimentării cu curent alternativ, energia ultracondensatorului este eliberată și este furnizată sarcinii până când ultracondensatorul este descărcat.

Atât pentru dispozitivele C-TEC cât și pentru AC C-TEC, timpul tampon depinde de starea de încărcare a condensatorului și de curentul de descărcare.

Module de extensie cu condensator CEM

Module CEM

Modulele CEM sunt folosite pentru a crește energia tampon pentru dispozitivele C-TEC și AC C-TEC care monitorizează și controlează încărcarea și descărcarea modulului de extensie.

Surse de alimentare de curent continuu cu baterii

Surse de curent continuu cu baterii AKKUTEC

Surse cu baterii AKKUTEC

Sistemele UPS din seria AKKUTEC funcționează în modul standby în paralel și având bateriile ca modalitate de stocare a energiei oferă energie neîntreruptă în caz de întrerupere a alimentarii de bază. În timpul funcționării alimentării de bază, sursa de curent continuu alimentează simultan atât sarcina cât și bateria. Dacă sursa de alimentare de baza se defectează, bateria va furniza energie până când va atinge limita de descărcare. Timpul de alimentare tampon depinde de starea de încărcare a bateriei și de curentul de descărcare. Acest lucru poate dura câteva minute sau câteva ore. Managementul bateriei integrat în dispozitivele AKKUTEC protejează bateria și face sistemul sigur și extrem de fiabil.

Module de baterii NBBH

Module baterii NBBH

Alegerea tehnologiei optime a bateriei este un factor decisiv, depinzând de timpii de alimentare tampon sau de condițiile de mediu. Portofoliul nostru de baterii acoperă gama completă de produse cu tehnologia AGM (Absorb Glass Matt) cu caracteristicile de performanță ale unui acumulator plumb-acid eficient și fără întreținere; fabricat pentru o durata de viață de la 3 ani până la 12 ani și mai mult conform definiției EUROBAT. Modulele de baterii cu capacități mai mici de 17 Ah sunt de obicei echipate cu un conector rapid, în timp ce, cele cu capacități de 17 Ah și mai mari sunt echipate cu o conexiune cu filet interior integrat. Aceste construcții oferă un design fiabil și robust, potrivit pentru toate tipurile de aplicații.

Încărcătoare pentru ultracondensatoare și baterii

Încărcător pentru ultracondensatoare și baterii UCCTEC

Incarcator UCCTEC

UCCTEC a fost dezvoltat ca un dispozitiv de încărcare și monitorizare pentru module de ultracondensatoare, care poate fi folosit și pentru încărcarea bateriilor cu plumb-acid. Modurile „încărcător ultracondensator” sau „încărcător baterie“ pot fi selectate și parametrizate utilizând software-ul paraTEC UCC. Până la 5 module de ultracondensatoare cu tensiune programabilă 0 – 450 V pot fi încărcate și monitorizate separat de UCCTEC. Dispozitivul poate fi utilizat în sistemele în care apar sarcini mecanice mari și fluctuații de temperatură, deoarece se caracterizează printr-o stabilitate mecanică mare (șoc până la 50 G) și un interval larg de temperatură de funcționare. Pe lângă contactele de releu, acesta are două interfețe seriale pentru conectarea unui PC (RS485) pentru schimb de date, parametrizare, funcții de service, monitorizare de la distanță și pentru redirecționarea către alte UCC-uri.

Încărcător pentru baterii AKKUTEC SVC

Incarcator baterii AKKUTEC SVC

AKKUTEC SVC (Special Voltage Charger) este o unitate de încărcare pentru acumulatori plumb-acid, care are mai multe posibilități de conectare. Maxim 32 de blocuri de 12 V, care au o tensiune totală de 450 Volți (la 0° C) pot fi conectate împreună, în timp ce 5 blocuri cu o tensiune totală de 60 V sunt predefinite ca minim. Unitatea poate fi utilizată în sistemele în care au loc solicitări mecanice mari și variații de temperatură. Prin utilizarea software-ului paraTEC UCC, se poate face ajustarea numărului de acumulatori, modificarea parametrilor si monitorizarea sistemului. Prin selectarea modului de funcționare, este posibilă trecerea de la modul AKKUTEC SVC la modul UCCTEC.

Încărcător utilizabil universal pentru ultracondensatoare sau baterii UPSOTEC

Incarcator UPSOTEC

UPSOTEC include încărcarea și monitorizarea într-un singur dispozitiv, pentru un sistem de stocare a energiei conectat extern. UPSOTEC trebuie să fie alimentat de la o sursă de alimentare DC externă. În cazul unei întreruperi a sursei de curent continuu, energia de stocare va fi eliberată și astfel sarcina va fi alimentată de UPS până când tensiunea scade sub protecția la descărcare profundă. Timpul de rezervă depinde de starea de încărcare a sistemului de stocare a energiei și de curentul de descărcare.

Sisteme DC UPS complet cablate în carcase

UPS hibrid de curent mare pentru alimentare tampon pe termen lung

UPS Hibrid

J. Schneider Elektrotechnik a dezvoltat un UPS hibrid special care asigură o utilizare foarte îndelungată a bateriilor și fiabilitate maximă. UPS-ul hibrid este o combinație între un încărcător de baterie (AKKUTEC) cu monitorizare a bateriei și un UPS de curent continuu cu ultracondensatoare (C-TEC P). În combinație cu sistemul de baterii, AKKUTEC oferă alimentarea tampon pe termen lung pentru sistemele de alarmă de incendiu, sistemele de avertizare cu gaz, stațiile rețelei electrice și pentru alte infrastructuri critice. În plus, C-TEC P este integrat în UPS-ul hibrid, prin care sunt garantate mai multe operațiuni de comutare sigure cu vârfuri de curent de pornire până la sfârșitul timpului de alimentare tampon. Datorită diferitelor combinații posibile de unități AKKUTEC și C-TEC P cu baterii de diferite capacități, UPS-ul hibrid poate fi proiectat special pentru orice aplicație.

Sisteme UPS în carcase cu montare pe perete

UPS wall

Pentru cerințele speciale ale oricăror aplicații critice de securitate, cum ar fi sistemele de alarmă la incendiu, sistemele de extracție a fumului și căldurii, sistemele de alarmă vocală etc., oferim sisteme UPS DC personalizate gata pregătite pentru conectare, în carcase pentru montaj pe perete. Sistemele sunt disponibile în diverse modele în ceea ce privește gradul de protecție al carcasei e (IP 30/31 sau IP 54), precum și cu diferite opțiuni pentru tensiunile și curenții de ieșire.