Relee de protecție autoalimentate

Relee de protecție autoalimentate cu transformatoare de curent specifice SIA-B

SIA-B specific

SIA-B este un releu dublu alimentat sau autoalimentat, pentru protecție la supracurent și defect cu pământul, care utilizează curentul de funcționare prin intermediul a trei transformatoare de curent specifice care sunt, de asemenea, utilizate pentru a obține măsurători de curent. SIA-B poate fi utilizat cu o sursă de alimentare auxiliară (24-230Vac/dc). Releul poate fi alimentat și printr-un cablu USB conectat la laptop, cu adaptorul USB KITCOM sau un power bank standard. Releul de protecție SIA-B cu TC-uri specifice, oferă o gamă cuprinzătoare de funcții de protecție, având o carcasă uimitor de compactă și ușoară.

Relee de protecție autoalimentate cu transformatoare de curent standard SIA-B

SIA-B standard

SIA B este un releu de protecție la supracurent cu opțiuni de autoalimentare și alimentare duală (autoalimentare + putere auxiliară). Adevăratul avantaj este că instalarea și întreținerea ulterioară a bateriilor externe sunt eliminate. Releul inovator este autoalimentat folosind curentul de funcționare prin intermediul a trei transformatoare de curent standard care sunt, de asemenea, utilizate pentru a obține măsurători de curent. În plus, releul SIA-B poate fi utilizat cu o sursă de alimentare auxiliară (24-230 Vac/dc). Perfect potrivit pentru sistemele de protecție și distribuție, cu cerințe minime de spațiu, releul compact SIA-B oferă o gamă cuprinzătoare de funcții avansate și comunicații la distanță pentru SCADA (protocoale Modbus sau DNP3.0).

Relee de protecție autoalimentate cu transformatoare de curent standard SIA-C

SIA-C

SIA-C este un releu de protecție la supracurent și defect cu pământul cu opțiuni autoalimentare sau cu alimentare duală (auto + auxiliar). Releul este autoalimentat folosind curentul de funcționare prin intermediul a trei transformatoare de curent standard care sunt, de asemenea, folosite pentru a obține măsurători de curent. În plus, releul SIA-C poate fi utilizat cu o sursă de alimentare auxiliară (24 Vdc, 230 Vac, 48 Vdc, sau 100-230 Vdc/ac). Releul SIA-C este echipat cu un port de conectare local frontal (ModBus RTU) și un port de comunicație la distanță RS485 în partea din spate (ModBus RTU sau IEC 60870-5-103 selectabil prin setare generală). Memoria sa RAM este capabilă să stocheze până la 1024 de evenimente și 20 de rapoarte de eroare și, în funcție de model, înregistrarea defecțiunilor (10 înregistrări oscilografice în format COMTRADE), păstrând în același timp data și ora, datorită RTC (real time clock) intern chiar și fără sursa de alimentare.

Relee de protecție a liniilor de alimentare

Relee de protecție pentru celule compacte și extensibile SIA-F

SIA-F

SIA-F este cea mai competitivă și cea mai rentabilă soluție pentru protecția împotriva supracurentului și a defectului cu pământul. Opțional, pot fi incluse și alte funcții de protecție, cum ar fi imaginea termică (ANSI 49), blocul de declanșare pentru separator și funcții de control precum monitorizarea întreruptorului (ANSI 52) și defecțiunea întreruptorului (ANSI 50BF). Releul SIA-F este capabil să înregistreze până la 200 de evenimente, 4 rapoarte de eroare și o înregistrare oscilografică în memoria RAM nevolatilă cu data și ora, datorită ceasului său real intern (RTC). Până la 3 ieșiri și 2 intrări sunt incluse în releu pentru monitorizare și semnalizare, precum și porturi de comunicații locale și la distanță, cu protocoale opționale precum Modbus RTU sau DNP3.0 Serial.

Relee de protecție a liniei de alimentare SIL-A

SIL-A

SIL-A este un releu de protecție avansat și eficient cu protecție fiabilă la supracurent și defect cu pământul și opțional la defect direcțional cu pământul (inclus neutru izolat) și protecție la supratensiune la pământ. Intuitiv pentru o utilizare ușoară, SIL-A are opțiuni de comunicare flexibile pentru partea din spate (RS485 pentru interfața serială și RJ45 pentru interfața Ethernet) și un port frontal printr-un conector micro-USB. SIL-A are funcția de semnalizare/control direct a întreruptorului (funcția 52) și a reînchiderii (funcția 79), în timp ce interblocarea zonei de selecție (funcția 68) este disponibilă prin intrări și ieșiri configurabile datorită logicii programabile (PGC).

Relee de protecție tensiune și frecvență SIU-C

SIU-C

SIU-C este un releu de protecție de tensiune și frecvență care reprezintă cea mai bună și precisă soluție de protecție pentru transformatoare și mașini electrice, în sistemele de distribuție de înaltă, medie și joasă tensiune. De asemenea, protejează împotriva decuplării, pierderii sarcinii și pierderii alimentarii (insularizare). SIU-C este prevăzut cu 11 intrări configurabile și 5 ieșiri configurabile, precum și o memorie RAM nevolatilă pentru stocarea a până la 3072 de evenimente și înregistrarea erorilor de perturbare (DFR), menținând în același timp data și ora datorită RTC (real time clock) intern. Pentru a permite comunicarea, releul SIU-C este prevăzut cu un port frontal micro-USB local și cu porturi spate de comunicație la distanță RS485 și/sau RJ45.

Relee de protecție sursă și generator

Relee de protecție sursă și generatoare SIL-G

SIL-G

SIL-G este un releu complet de protecție și control capabil să opereze cu funcții de curent, tensiune, putere și frecvență și, prin urmare, este potrivit pentru a fi implementat în rețelele de distribuție primară și secundară pentru aplicații la sursă de alimentare și generator. SIL-G acceptă standardul IEC 61850 ediția 1 și 2, implementând mesageria GOOSE pentru automatizarea și controlul stațiilor, facilitând interoperabilitatea cu alte sisteme, inclusiv rețelele de redundanță HSR și PRP și conexiuni din cupru sau fibră optică. Noua familie SIL G este sigură și securizată prin implementarea Wi-Fi cu criptare WPA2-AES și niveluri de acces securizate. SIL-G este capabil să funcționeze la diferite niveluri ale rețelei, asigurând sincronizarea corectă a timpului folosind protocoalele SNTP sau IRIG-B. Include un modul special pentru Arc Flash Detection (AFD) cu senzori incluși ca soluție completă.

Relee de protecție linie, sursă și generator SIL-C

SIL-C

Releul SIL-C protejează sursa și echipamentele și include protecție completă la curent, tensiune și frecvență pentru aparatele de comutare în aplicații industriale și de utilități, într-un dispozitiv compact. SIL-C este prevăzut cu 11 intrări configurabile și 5 ieșiri configurabile, cu un port frontal micro-USB local și cu diferite porturi și protocoale opționale pentru comunicare la distanță. Portul de comunicații permite descărcarea înregistrării oscilografice în format COMTRADE (IEEE C37.111-1991), pentru o eficiență sporită și o perspectivă îmbunătățită a setărilor.

Relee de protecție sursă SIL-S

SIL-S

SIL-S este cel mai recent releu de protecție introdus de Fanox în portofoliul său, astfel, acest dispozitiv compact integrează capabilități de protecție cuprinzătoare actualizate și o gamă completă de funcții pentru aparatele de comutare în aplicații industriale și utilitare.

Având funcții de curent, tensiune și frecvență pentru distribuția primară și secundară care pot funcționa cu senzori de curent și tensiune, releul SIL-S este, de asemenea, compatibil cu transformatoarele de instrumente de joasă putere (LPIT). LPIT combină un transformator de tensiune de mică putere (LPVT) și un transformator de curent de putere redusă (LPCT sau bobină Rogowsky).

Releul SIL-S este prevăzut cu cinci conectori RJ45 pentru măsurarea curentului și a tensiunii trifazate, a curentului neutru și suplimentar a tensiunii pentru sincronizarea linie-bară.

Relee de control al recloserelor

Releu de control al recloserului și de protecție a sursei SIR-A

SIR-A

SIR-A este releul care oferă o soluție completă pentru controlul reînchiderii și protecția sursei de alimentare cu funcții de curent, tensiune și frecvență pentru distribuția primară și secundară. Este disponibil cu o sursă de alimentare auxiliară de 24-230 Vdc/ca, 48-230 Vdc/ca, sau 24-48 Vdc (în funcție de modelul care se potrivește cel mai bine aplicației). Releele SIR-A oferă opțiuni de comunicare flexibile prin portul frontal micro-USB și porturile din spate (RS485 pentru serial și RJ45 pentru interfața Ethernet). În ceea ce privește porturile din spate, SIR-A poate gestiona mai multe protocoale industriale precum DNP3 și Modbus (ambele versiuni seriale sau TCP), IEC60870-5-103, IEC60870-5-104 și IEC61850.

Releu de protecție sursă și control al recloserului SIR-C

SIR-C

SIR-C este soluția potrivită pentru controlul reînchiderii și pentru protecția sursei de alimentare având funcții de curent, tensiune și frecvență pentru distribuția primară și secundară. Releul este prevăzut cu un port micro-USB frontal pentru a comunica cu software-ul Fanox SICom și porturi seriale sau Ethernet în partea din spate RS485/RJ45 care permit comunicarea cu alte sisteme integrate prin protocoale IEC 60870 – 5 – 103/104, Modbus, DNP3. Software-ul de comunicare Fanox SICom permite descărcarea și salvarea înregistrării oscilografice în format COMTRADE (IEEE C37.111-1991).

Accesorii pentru relee de protecție

Bloc de testare FTB/FTP

Bloc testare

Blocul de testare FTB/FTP permite testarea dispozitivului de protecție, control, contorizare și/sau comunicație al unei instalații conectate la un aparat de comutație, ușor și în siguranță, izolând complet circuitele și eliminând toate riscurile pentru utilizator.

Sursă auxiliară de alimentare cu baterie KITCOM

KITCOM

KitCom este un adaptor pentru alimentarea releelor SIA prin portul lor de comunicare frontal, permițând comunicarea cu computerul simultan. Echipamentul dispune de un microîntrerupător care alimentează sursa de alimentare cu un LED (pornit) atunci când tensiunea este adecvată și are, de asemenea, două LED-uri asociate liniilor de comunicație Rx și Tx, care sunt folosite pentru a verifica dacă există trafic de date între PC și releul SIA.

Modul bobină de declanșare TCM pentru relee autoalimentate

TCM Bobina

TCM (Trip Coil Module) este proiectat special pentru a fi utilizat cu releele auto-alimentate SIA-B și SIA-C. Funcția sa principală este de a adapta releul la instalațiile în care sistemul de deschidere este activat de o bobină de declanșare, în loc de solenoid percutor. Conectând modulul bobinei de declanșare la contactul de declanșare liber de potențial al releului, acesta furnizează energia necesară pentru declanșarea bobinei.

Transformatoare de curent pentru relee de protecție

CT relee de protectie

În funcție de tipurile de relee, pot fi utilizate diferite tipuri de transformatoare de curent, adaptate cerințelor clientului, atât mecanice cât și funcționale. In ceea ce privește caracteristicile tehnice, toate valorile cerute care definesc un TC, ca raportul de transformare, sarcina, clasa de precizie, clasa de protecție, frecventa, nivelul de izolare, sunt adaptate pentru a fi complet compatibile cu releele de protecție Fanox.

Transformatoarele de protecție din rășină epoxidică CT-MT sunt rentabile și foarte fiabile pentru echipamentele de comutație de medie tensiune. Sunt proiectate pentru sarcini dinamice și aplicabile pentru releele alimentate prin transformatoare de curent din gama SIA-B. Constând dintr-o carcasă din plastic auto-stingere și fără halogeni și rășină epoxidică în interior, au o gamă largă de tipuri corespunzătoare curentului nominal primar al aproape oricărui transformator.