Relee de control și protecție a motoarelor și generatoarelor

Sistem de management al motoarelor PBM

Sistem de management al motoarelor PBM

PBM este un sistem de monitorizare, control și protecție, care aduce o soluție integrală centrelor de control al motoarelor. Cu sistemul electronic PBM, este mult mai ușor să protejați și să gestionați motoarele fără acționarea suplimentară de comutatoare sau butoane, obținând astfel un nivel ridicat de eficiență și economii substanțiale de costuri.

PBM este conceput pentru a fi integrat în aplicațiile SCADA prin utilizarea comunicației RS485 și a protocolului RTU Modbus, permițând totodată configurarea ieșirilor, LED-urilor și semnalelor de alarmă care ajută la definirea sistemului conform cerințelor de control.

Protecție de bază a motoarelor C

Protectie de baza motoare C

Releele C pentru protecția de bază a motorului sunt proiectate pentru motoare trifazate de putere mică și medie, având tensiune nominală maximă de 1000 Vac și curent de la 1 la 630 A și mai mare, în mai multe aplicații precum compresoare, ventilatoare, pompe montate la suprafață, benzi transportoare, mașini-unelte și, în general, pentru a proteja motoarele care au nevoie de relee de protecție fiabile și precise pentru fiecare tip de pornire. Folosind modulul de conectare al afișajului extern cu dimensiunea unui buton de Ø22 mm, ca accesoriu opțional, starea releului poate fi văzută și resetată din exteriorul tabloului electric. Modulul are LED-urile adecvate pentru a semnala cauza declanșării și un buton de resetare.

Protecție integrală a motoarelor GL și GL200

Protectie integrala motoare GL

Protecțiile GL și GL200 sunt destinate în special pentru protejarea motoarelor trifazate cu tensiune nominală maximă de 1000 Vac și curent de la 1 la 630 A și mai mare pentru GL sau între 60 și 200 A pentru GL200, fiind astfel potrivite pentru aplicații care au nevoie de relee de protecție de încredere și precise pentru orice tip de pornire sau ciclu de lucru, cum ar fi centrul de control al motoarelor (MCC), pompe montate la suprafață, compresoare, ventilatoare, mașini centrifugale, benzi transportoare, macarale, ascensoare, supape, aer condiționat, mașini-unelte, refrigerare industrială și în general pentru acele motoare care necesită protecție completă, unde este necesară protecția împotriva supratemperaturii (prin intermediul senzorului PTC) și a secvenței incorecte a fazelor. Folosind modulul de conectare al afișajului extern cu dimensiunea unui buton de Ø22 mm, ca accesoriu opțional, starea releului poate fi văzută și resetată din exteriorul tabloului electric. Modulul are LED-urile adecvate pentru a semnala cauza declanșării și un buton de resetare.

Protecţia motoarelor în zone explozive G EEx

Protectie motoare in zone explozive G EEx

Releele de protecție G EEx sunt destinate pentru motoarele trifazate cu tensiune până la 1000 Vac și curenți de la 1,5 la 630 A și mai mari, care rulează în zone cu potențial exploziv precum industriile petrochimice, fabricile de mase plastice etc. Modelele G și BG sunt marcate ATEX cu certificare pentru categoria 3 de utilizare și au fost aprobate de Physikalisch-Technische Bundesanstalt-PTB pentru protecția motoarelor rezistente la explozie EEx e (DIN EN 50019 / DIN VDE 0170 / DIN VDE 0171 partea 6) în conformitate cu prevederile și cerințele PTB (referat nr. PTB Ex 3.43-30004/00).

Protecția generatoarelor GEN

Protectie generatoare GEN

Releele GEN sunt proiectate pentru a proteja generatoarele de joasă tensiune având tensiune de până la 1000 Vac și curenți de până la 2000A sau mai mari. Având memorie precisă de încălzire și răcire a motorului prin reproducerea imaginii sale termice, oferă și o protecție adecvată cu opțiunea de a alege între 15 curbe de declanșare, evitând astfel ca generatorul să lucreze peste curba de avarie. Folosind modulul de conectare al afișajului extern cu dimensiunea unui buton de Ø22 mm, ca accesoriu opțional, starea releului poate fi văzută și resetată din exteriorul tabloului electric. Modulul are LED-urile adecvate pentru a semnala cauza declanșării și un buton de resetare.

Softstartere și controlere de motoare ES

Softstartere ES

Releele ES oferă funcții de protecție soft start și soft stop pentru motoarele cu inducție trifazate de până la 22 kW / 400 V, asigurând mai puțină cădere de curent și tensiune în timpul pornirii, permițând astfel un consum redus de energie și reducând cuplul de pornire și oprire eliminând astfel problemele mecanice . Datorită disipatorului de căldură încorporat și releului de bypass electromecanic, nu este necesară răcirea suplimentară. De asemenea, înlocuiește contactoarele convenționale cu durată de viață mai mare și automatizare simplificată: unul pentru pornire directă și trei pentru pornire stea-triunghi.

Relee de control și protecție a pompelor

Protecție la subsarcină a pompelor PF-R

Protectie pompe PF-R

Marele avantaj al acestor relee este faptul că, folosind motorul în sine ca senzor și fără a necesita detectoare externe, ele monitorizează cos φ al motorului și îl opresc înainte de apariția unei defecțiuni cauzate de funcționarea uscată, cavitația sau supapa închisă. Potrivit pentru motoarele trifazate având un curent de la 1 la 630 A și mai mare, ale pompelor submersibile, ale pompelor de benzinărie și ale altor tipuri de pompe și sisteme pentru care funcționarea fără sarcină este critică (puț uscat, cureaua de transmisie ruptă etc.). Folosind modulul de conectare al afișajului extern cu dimensiunea unui buton de Ø22 mm, ca accesoriu opțional, starea releului poate fi văzută și resetată din exteriorul tabloului electric. Modulul are LED-urile adecvate pentru a semnala cauza declanșării și un buton de resetare.

Protecție la subcurent a pompelor P

Protectie pompe P

Potrivit pentru motoarele trifazate de la 1 la 630 A și mai mari, unde subcurentul (funcționare fără sarcină) este critic. Marele avantaj al releelor P este că, fără a necesita detectoare externe, cum ar fi electrozii de nivel, ele monitorizează sarcina motorului și îl opresc înainte să apară o defecțiune costisitoare. Aceste relee sunt utilizate pentru pompe submersibile, precum și pentru pompe de suprafață sau pentru alte aplicații tipice care necesită monitorizare, cum ar fi transmisii prin curele, ventilatoare, benzi transportoare. Folosind modulul de conectare al afișajului extern cu dimensiunea unui buton de Ø22 mm, ca accesoriu opțional, starea releului poate fi văzută și resetată din exteriorul tabloului electric. Modulul are LED-urile adecvate pentru a semnala cauza declanșării și un buton de resetare.

Protecția pompelor monofazate PS-R

Protectie pompe PS-R

Fără a necesita niciun detector extern, cum ar fi electrozii de nivel, releul PS-R monitorizează sarcina motorului și îl oprește înainte să apară o defecțiune costisitoare. Proiectat pentru motoare monofazate cu curent de la 3 la 16 A și mai mare, are memorie precisă de încălzire și răcire a motorului prin reproducerea imaginii sale termice. Aceste relee sunt utilizate pentru pompe submersibile, precum și pentru pompe de suprafață sau pentru alte aplicații tipice care necesită monitorizare, cum ar fi transmisii prin curele, ventilatoare, benzi transportoare.

Panouri de protecție si control a pompelor

Panouri monofazate CBM

Panouri monofazate CBM

Panourile de protecție monofazate sunt realizate pe baza monitorizării subcurentului, care scade în situația critică atunci când pompa funcționează uscat. Reducerea curentului consumat se măsoară prin releul electronic PS-R instalat în panoul de protecție, astfel, la atingerea valorii de subcurent prestabilită, se oprește pompa. Pe lângă releul electronic PS-R, panoul de protecție include o siguranță automată 1P+N, un contactor, LED-uri si un întrerupător pornit/oprit.

Panouri trifazate CBT

Panouri trifazate CBT

Panourile de protecție trifazate sunt realizate pe baza monitorizării valorii cosinusului lui phi (cos φ) a unghiului de fază dintre tensiune și intensitatea curentului, care oscilează de la o valoare puțin sub 1 pentru o pompă în funcționare la sarcină maximă, la aproape 0 când funcționează uscat. Scăderea semnificativă a cos φ este monitorizată de releul PF-R instalat în panoul de protecție, ceea ce înseamnă că atunci când scade sub valoarea reglată, oprește pompa. Pe lângă releul electronic PF-R, panoul de protecție include o siguranță automată 3P sau 3P+N, un contactor, LED-uri si un întrerupător pornit/oprit.

Panouri trifazate CBS cu softstarter

Panouri trifazate CBS cu softstarter

Panoul de protecție CBS cu pornire și oprire progresivă este echipat cu un softstarter ES pentru a preveni problemele cauzate de pornirile si opririle bruște. Protecția împotriva funcționării uscate este asigurată de un releu PF-R care monitorizează valoarea cos φ și oprește pompa atunci când aceasta scade sub valoarea selectată. Panoul include, de asemenea, o siguranță automată 3P sau 3P+N, un contactor, LED-uri și un întrerupător pornit/oprit.

Relee de comandă și măsurare

Relee de control de fază S

Control faza S

Funcțiile de protecție ale releelor de control de fază S sunt dezechilibrul de fază sau pierderea de fază și secvența incorectă a fazelor, făcându-le astfel potrivite pentru protejarea dispozitivelor trifazate. Aceste relee indică vizual cauza defectului, sunt autoalimentate de tensiunea de monitorizat, au o dimensiune compactă de 22,5 mm lățime și sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN.

Relee de fază și temperatură ST și ST-D

Control faza si temperatura ST & ST-D

Funcțiile de protecție ale releelor de fază și temperatură ST și ST-D sunt dezechilibrul de fază sau pierderea de fază, secvența incorectă a fazelor, supratemperatura și scurtcircuit la termistor, făcându-le astfel potrivite pentru motoarele trifazate cu senzori PTC încorporați în aplicații precum ascensoare, macarale, palanuri și instalații similare. Aceste relee indică vizual cauza defectului, sunt autoalimentate de tensiunea de monitorizat, au o dimensiune compactă de 22,5 mm lățime și sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN. Releele ST-D au două ieșiri separate, una pentru dezechilibrul de fază, pierderea de fază și secvența fazelor și cealaltă pentru supratemperatură.

Relee de control de fază și temperatură T2 și TST24

Control faza si temperatura T2 & TST24

Releul T2 oferă protecție împotriva variațiilor de temperatură ale temperaturii ambiante prin controlul, cu două praguri de temperatură reglabile min/max, a temperaturii încăperii motoarelor (releu + modul extern OD-T2) sau a temperaturii din interiorul tablourilor (releu + senzor intern IN-T2). Releul TST24 oferă aceleași funcții de protecție ca T2 și, în plus, include protecție împotriva dezechilibrului de fază sau pierderii de fază, secvență incorectă a fazelor, supratemperatura și scurtcircuit la termistor, făcându-l astfel potrivit pentru motoarele trifazate cu senzori PTC încorporați în aplicații precum ascensoare, macarale, palanuri și instalații similare. Aceste relee indică vizual cauza defecțiunii, sunt autoalimentate de tensiunea de monitorizat, au o dimensiune compactă de 22,5 mm lățime și sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN.

Relee de control al temperaturii prin termistori MT2

Control temperatura MT2

Funcțiile de protecție ale releului MT2 sunt supratemperatura și scurtcircuitul la termistor, astfel încât este potrivit pentru a proteja motoarele, transformatoarele și alte mașini împotriva supratemperaturii cauzate de excesul de temperatură ambientală, ventilație sau răcire insuficientă etc. Acest releu indică vizual cauza defectului, necesită o alimentare cu tensiune de 230 Vac, are o dimensiune compactă de 22,5 mm lățime și este proiectat pentru montarea pe șină DIN. Controlează temperatura prin utilizarea de termistori (senzori PTC) și poate detecta scurtcircuitul și întreruperea circuitului senzorilor.

Relee de reglare a tensiunii monofazate U1D

Control tensiuni monofazate U1D

Releele de tensiune monofazate U1D oferă protecție împotriva supratensiunii și subtensiunii, cu două praguri de tensiune reglabile min/max, sunt capabile să protejeze echipamente precum instrumentele digitale sau echipamentele electrice de variațiile de tensiune din rețea. Aceste relee indică vizual cauza defecțiunii, sunt autoalimentate de tensiunea de monitorizat, au o dimensiune compactă de 22,5 mm lățime, sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN și oferă o întârziere reglabilă a timpului de declanșare.

Relee de control a tensiunii trifazate U3-S și U3-N

Control tensiuni trifazate U3-S & U3-N

Releele de tensiune trifazate U3-S protejează instalațiile trifazate împotriva variațiilor de tensiune între faze, secvenței incorecte a fazelor și pierderii de fază. Releele U3-N oferă aceleași funcții de protecție ca U3-S și, în plus, includ și protecție împotriva pierderii neutrului. Ambele relee U3-S și U3-N indică vizual cauza defecțiunii, sunt autoalimentate de tensiunea care trebuie monitorizată, sunt proiectate pentru montarea pe șină DIN și oferă praguri reglabile de tensiune minimă și maximă, precum și o întârziere reglabilă a timpului de declanșare.

Cronometru digital multifuncțional MTR pentru sisteme de control și automatizare

Cronometru digital MTR

Cronometrul digital multifuncțional MTR este potrivit pentru sistemele de control și automatizare din industrie. Bateria încorporată permite programarea temporizatorului fără a fi conectat la tensiune auxiliară, dar descărcarea completă a bateriei nu afectează funcționarea sau setările de reglaj. Cronometrul digital este proiectat pentru montarea pe șină DIN și este echipat cu afișaj LED cu două cifre și butoane, oferind posibilitatea de a programa timpul de la 0,1 secunde la 99 de ore și permițând, în timpul funcționării, monitorizarea perioadei de timp și revizuirea setărilor programate.

Relee de protecție împotriva scurgerilor la pământ

Relee de protecție împotriva scurgerilor la pământ D30 și DM30 fără transformator toroidal încorporat

Leakage D30 & DM30

Releele de protecție D30 și DM30 împotriva scurgerii la pământ, fără transformator toroidal încorporat, sunt relee electronice super-imunizate cu întârziere și sensibilitate reglabile pentru montarea pe șină DIN. Releul D30 are 22,5 mm lățime, ceea ce îl face ideal pentru centrele de control ale motoarelor (MCC), tablourile electrice de distribuție și panourile de comandă în general, în care spațiul este limitat. Proiectat pentru sisteme cu sau fără neutru, releul DM30 este potrivit pentru tablouri electrice de distribuție și panouri de comandă în general. Atât D30 cât și DM30 pot fi utilizate cu transformatoarele toroidale CT-1 și CTD-1.

Relee de protecție împotriva scurgerilor la pământ DR30 cu reînchidere automată

Leakage DR30

Releele de protecție DR30 împotriva scurgerii la pământ, fără transformator toroidal încorporat, sunt relee electronice super-imunizate cu reînchidere automată până la 3 încercări cu timp definit (DR30F) sau reglabil (DR30A) și cu întârziere și sensibilitate reglabile pentru montarea pe șină DIN. DR30 poate fi utilizat cu transformatoarele toroidale CT-1 și CTD-1.

Relee de protecție împotriva scurgerilor la pământ ELR-A și ELR-T cu transformator toroidal încorporat

Leakage ELR-A & ELR-T

Releele de protecție împotriva scurgerilor la pământ ELR-A și ELR-T cu transformator toroidal încorporat sunt relee electronice cu întârziere reglabilă a timpului de declanșare (de la 0,02 la 5s) și sensibilitate (0,025 la 25A). Releul ELR-A are un design modular pentru montarea pe șină DIN, în timp ce releul ELR-T este un dispozitiv compact potrivit pentru centrele de control ale motoarelor (MCC).

Relee de protecție împotriva scurgerilor la pământ ELR-B și ELR-3C fără transformator toroidal încorporat

Leakage ELR-B & ELR-3C

Releele de protecție împotriva scurgerii la pământ ELR-B și ELR-3C fără transformator toroidal încorporat sunt relee electronice cu întârziere și sensibilitate definite (ELR-B) sau reglabile (ELR-3C) pentru montarea pe șină DIN. Atât ELR-B cât și ELR-3C au capac frontal sigilabil și pot fi utilizate cu transformatoarele toroidale CT-1 și CTD-1.

Transformatoare toroidale CT1 și CTD1 pentru protecția împotriva scurgerilor la pământ

Transformatoare toroidale CT1 & CTD1

Transformatoarele toroidale CT1 și CTD1 sunt utilizate pentru protecția împotriva scurgerilor la pământ împreună cu relee ELR-B, ELR-3C, D30 și DM30 în instalațiile de joasă tensiune. Sensibilitatea ansamblului transformator și releu este fixată de către releu. Transformatorul toroidal CTD-1/28 este proiectat special pentru montarea pe șină DIN.

Protecție la supratensiune tranzitorie

Descărcător de supratensiune VP de protecție pentru aplicații standard

Descarcator VP

Clasificată în 3 tipuri diferite (B, C, B+C), gama de produse VP protejează echipamentele și instalațiile electrice împotriva supratensiunilor tranzitorii care pot apărea în sistemele de distribuție a electricității. Sunt concepute ca module de protecție plug-in care facilitează întreținerea, oferind în același timp o capacitate mare de descărcare prin varistoare cu oxid de zinc și descărcătoare de gaz, și includ indicarea vizuală a unui defect a echipamentului și semnalizarea la distanță a stării de protecție.

Descărcător de supratensiune VP C40 de protecție pentru instalații fotovoltaice

Descarcator VP C40

Gama de produse VP C40 protejează echipamentele și instalațiile electrice împotriva supratensiunilor tranzitorii care pot apărea în instalațiile fotovoltaice. Sunt concepute ca module de protecție plug-in care facilitează întreținerea, oferind în același timp o capacitate mare de descărcare prin varistoare cu oxid de zinc și descărcătoare de gaz, și includ indicarea vizuală a unui defect a echipamentului și semnalizarea la distanță a stării de protecție.

Descărcător de supratensiune VP C30 de protecție pentru instalații eoliene

Descarcator VP C30

Gama de produse VP C30 protejează echipamentele și instalațiile electrice împotriva supratensiunii tranzitorii care pot apărea în instalațiile eoliene. Sunt concepute ca module de protecție plug-in care facilitează întreținerea, oferind în același timp o capacitate mare de descărcare prin varistoare cu oxid de zinc și descărcătoare de gaz, și includ indicarea vizuală a unui defect a echipamentului și semnalizarea la distanță a stării de protecție.

Descărcător de supratensiune SST de protecție pentru aplicații critice

Descarcator SST

Gama de produse SST protejează echipamentele și instalațiile electrice împotriva supratensiunilor tranzitorii care pot apărea în sistemele de alimentare cu energie de joasă tensiune, la limitele zonei de protecție împotriva trăsnetului. Au o capacitate mare de descărcare a energiei, deci sunt soluția ideală pentru aplicațiile care necesită o capacitate de descărcare redusă, cum ar fi instalațiile cu echipamente electronice și sisteme bazate pe microprocesoare. Acestea includ indicarea vizuală a unui defect, contor de evenimente de supratensiune, funcție de testare și semnalizarea de la distanță a stării protecției.