Controler pentru compensarea factorului de putere CXplus

Controler CXplus

Power Factor Controller CX plus oferă totul pentru o operare simplă a sistemelor de compensare. Ca o caracteristică opțională, CX plus poate fi furnizat cu capacitatea de comunicare Modbus RTU prin RS485, astfel încât să poată fi integrat într-o rețea Modbus RTU.

O gamă largă de surse de alimentare poate fi utilizată cu acest controler, cu un domeniu de tensiune de 90 – 550 V AC. CX plus recunoaște automat mărimea condensatoarelor conectate. Valorile măsurate sunt monitorizate și actualizate în mod regulat, astfel încât factorul de putere să fie întotdeauna controlat cu valorile reale. Dacă valoarea scade sub un prag prestabilit, se declanșează o alarmă și treapta relevantă este blocată de software-ul controlerului.

Algoritmul brevetat Best Fit oferă cel mai bun rezultat al factorului de putere cos φ cu cel mai mic număr de cicluri de comutare. Când există condensatori de dimensiuni egale, timpii de comutare sau ciclurile de comutare sunt distribuite uniform. Acest lucru prelungește durata de viață a condensatoarelor și contactoarelor, economisind astfel investiția.

Controler pentru compensarea factorului de putere BLR-CM

Controler BLR-CM

BLR-CM este controlerul de tehnologie avansată pentru factorul de putere, proiectat cu scopul de a atinge cos φ țintă cât mai repede posibil și cu un număr minim de cicluri de comutare. Diferiții algoritmi de reglare ai BLR-CM sunt creierul acestui controler puternic. Cu toate opțiunile sale multiple și cu o gamă largă de alarme, este adaptabil la toate sarcinile de reglare dificile, cum ar fi compensările dinamice. Caracteristica de reglare Q(U), special concepută pentru aplicații care trebuie să furnizeze putere reactivă în funcție de tensiunea rețelei, în special puterea activă exportată, face ca BLR-CM să fie potrivit pentru controlul și menținerea tensiunii de rețea a instalațiilor de generare a energiei electrice. Sistemul poate fi utilizat în instalații de generatoare care controlează fie condensatori, fie inductori, după cum este necesar. Indiferent dacă este reactor sau condensator, BLR-CM recunoaște mărimea automat. Nu contează ce ieșire este conectată la un reactor sau la un condensator. Nu există limitări în ceea ce privește secvența și dimensiunea treptelor conectate.

Opțional BLR-CM poate fi echipat cu o memorie de date, care va stoca toate alarmele cu marca temporală, precum si valorile măsurate în intervale reglabile și contoare de lucru. Exportul datelor se face printr-o interfață TTL în format compatibil CSV MS Excel.

Controler pentru compensarea factorului de putere BLR-Q(U)

Controler BLR-Q(U)

Ținta controlerului BLR-Q(U) este tensiunea de rețea care trebuie menținută. Dacă tensiunea măsurată reală este diferită de tensiunea rețelei, controlerul BLR-Q(U) pornește condensatori sau inductori după cum este necesar. Cererea de putere inductivă sau capacitivă este determinată automat de controler, pe baza unei curbe caracteristice reglabile. Avantajul curbei caracteristice reglabile în comparație cu valoarea limită simplă este că oscilația treptelor este împiedicată. Pe lângă monitorizarea subtensiunii și supratensiunii, monitorizează și valorile condensatorului și reactorului, THD pentru tensiuni și THD pentru curenți.

Pentru ușurință în utilizare și reglare, interfața de utilizator a BLR-Q(U) constă dintr-o combinație de afișaj LCD grafic și 4 taste. Acest controler este potrivit pentru a fi utilizat atât în rețele de JT, precum și în aplicații MT și ÎT.

Comutatoare cu tiristoare BEL-TS

Comutatoare tiristoare BEL-TS

Comutatoarele cu tiristoare sunt utilizate pentru comutarea rapidă a condensatoarelor. Comutatoarele cu tiristoare BELUK sunt cunoscute pentru designul lor robust și durata de viață lungă. Deoarece timpul de răspuns la semnalul de declanșare este în intervalul de milisecunde, comutatoarele cu tiristoare sunt alegerea ideală pentru aplicațiile cu modificări rapide ale sarcinii. Spre deosebire de contactoare, operațiunile de comutare ale controlerelor cu tiristoare sunt rapide și fără uzură. Minimizarea tranzițiilor protejează condensatoarele conectate și prelungește durata de viață a acestora.

BEL-TS este disponibil în două serii diferite. Dispozitivele clasice BEL-TS sunt exclusiv pentru comutarea sarcinilor capacitive. Noua serie constă din dispozitive controlate de microprocesor, care pot comuta fie inductori, fie condensatori. Această serie acoperă o gamă de la 50 la 200 kVAr. BEL-TS comută de obicei la 10 ms după ce semnalul de declanșare este primit de la controler, făcându-l astfel ideal pentru sarcini cu fluctuații rapide, cum ar fi macarale, ascensoare, echipamente de sudură, dar și pentru turbine eoliene, instalații de foraj sau în industria auto.