Comutatoare termice

Comutatoarele termice sunt folosite pentru monitorizarea/controlul temperaturii fără a fi conectate la o sursă de energie electrică. Nu numai că sunt mici și puternice până la 16 A, dar sunt și potrivite pentru o gamă variată de utilizări și domenii de aplicare. La cerere sunt disponibile și modele speciale pentru aplicații specifice.

Prin utilizarea unui releu normal închis, circuitul este întrerupt la atingerea unui prag de temperatură definit sau a unei temperaturi prea scăzute într-un interval de temperatură predefinit.

Prin utilizarea unui releu normal deschis, circuitul este conectat la atingerea unui prag de temperatură definit sau a unei temperaturi prea scăzute într-un interval de temperatură predefinit.

Comutatoarele termice sunt utilizate pentru a comuta circuitele la atingerea unei temperaturi care este prea mare sau prea scăzută într-un interval de temperatură predefinit. Acest tip de comutator termic poate fi găsit de obicei ca o formă de control al ventilației în cuptoarele cu ventilator.

Prin utilizarea unui comutator termic de blocare, circuitul este întrerupt la atingerea unui prag de temperatură definit sau o temperatură care este prea scăzută într-un interval de temperatură predefinit. Comutatoarele termice de blocare previn resetarea automată folosind o rezistență de mare valoare în paralel cu sistemul de contact. Circuitul este închis numai după deconectarea tensiunii și o scurtă fază de răcire.

Comutatoarele termice de limitare sunt folosite pentru a deschide circuitul la atingerea unui prag de temperatură definit sau a unei temperaturi prea scăzute într-un interval de temperatură predeterminat. Ele nu sunt supuse resetării automate, deoarece sunt gata pentru a fi utilizate din nou doar după o resetare manuală.

Comutatorul termic de limitare cu doi poli tip C2B este un comutator de control al temperaturii în 2 puncte, inovator și cu o durată lungă de viață. Acesta deschide și închide cele două sisteme de contact pe bază de bimetal în mod sincron pe măsură ce temperatura crește la punctul de referință prestabilit. După ce comutatorul termic s-a răcit, sistemele sale de contact pot fi resetate manual la starea inițială. Acest comutator termic poate fi folosit perfect pentru orice aplicație care necesită o oprire cu doi poli, făcând varietatea aplicațiilor sale aproape nelimitată.

Senzori termici

Senzorii termici sunt cruciali pentru funcționalitatea și durata de viață a aparatelor și sistemelor în care au fost instalați.

EAW Relaistechnik oferă instalarea de senzori de temperatură NTC, PTC, KTY, PT100, PT500 și PT1000 în carcasa de ½ inch corespunzătoare gamei de comutatoare termice. Această soluție permite înlocuirea ușoară a termostatelor tradiționale bimetalice cu senzori de temperatură folosind elemente NTC sau PTC.

Senzorii termici PTC sunt fabricați din materiale care conduc electricitatea mai bine la temperaturi scăzute decât la temperaturi ridicate. Rezistența lor electrică crește pe măsură ce temperatura crește, ceea ce le conferă un coeficient de temperatură pozitiv.

Senzorii termici PT (rezistori de platină) sunt utilizați în principal pentru măsurarea temperaturii cu acuratețe maximă, deoarece rezistența lor are o corelație practic liniară cu creșterea temperaturii. Senzorii PT sunt protejați atât de influențele chimice, cât și de cele mecanice, datorită acoperirii lor cu platină, înglobării ulterioare și, în unele cazuri, chiar adaptării lor la aplicații specifice.

Senzorii NTC sunt fabricați din materiale care conduc electricitatea mai bine la temperaturi ridicate decât la temperaturi scăzute. Rezistența lor electrică scade pe măsură ce temperatura crește, ceea ce le conferă un coeficient de temperatură negativ.

Senzorii termici KTY sunt destul de limitați în precizie din cauza comportamentului lor neliniar de rezistență la temperatură, astfel încât trebuie să fie calibrați cu electronice suplimentare pentru o precizie suficientă. Ca urmare, intervalul de temperatură pentru senzorii KTY este într-adevăr destul de modest. În schimb, coeficientul de temperatură al senzorilor KTY este de aproximativ două ori mai mare în comparație cu PT100, deoarece semnalul efectiv este mai puțin vulnerabil la perturbările din mediu. Cel mai mare dezavantaj al senzorilor KTY este sensibilitatea lor la descărcări electrostatice, deoarece senzorii pot fi ușor deteriorați de impulsurile de tensiune externe.